RIEC Limburg

Voer jij graag onderzoek uit en ben jij geïnteresseerd in het thema ondermijnende criminaliteit? Dan is onderstaand bericht interessant voor jou! Het RIEC Limburg is op zoek naar werkstudenten ter ondersteuning bij diverse werkzaamheden. Maar wat is het RIEC eigenlijk?

Het RIEC Limburg

Het RIEC Limburg is een netwerkorganisatie van samenwerkende overheidspartners in de provincie Limburg. Van het netwerk maken o.a. deel uit de 31 gemeenten, de provincie, Nationale Politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie, FIOD, IND, UWV, NVWA, Nederlandse Arbeidsinspectie en de Koninklijke Marechaussee. Het samenwerkingsverband richt zich op de bestrijding van de ondermijnende criminaliteit. Hier-toe heeft het RIEC Limburg twee kerntaken:

 1. het bevorderen van de integrale samenwerking tussen de partners en
 2. het ondersteunen van het lokaal/provinciaal bestuur met expertise om hun verantwoordelijkheid in de aanpak van ondermijning inhoud te geven.

Jouw werkzaamheden

Wij zoeken hulp bij de volgende onderdelen:

 • Het uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden bij het afnemen en verwerken van interviews;
 • Het doen van literatuuronderzoek in fenomeenonderzoeken en integrale ondermijningsbeelden;
 • Het bieden van ondersteuning bij het ophalen en verzamelen van informatie die ligt bij de diverse ondermijningstafels in onze Provincie en deze informatie administratief verwerken;
 • Het bieden van ondersteuning bij kwalitatief en kwantitatief onderzoek.

Het EURIEC

 • Het ondersteunen bij projecten van het EURIEC;
 • Het uitvoeren van organisatorische taken;
 • Het ordenen van casussen.

Privacy en gegevensdeling

 • Het uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden bij de implementatie en het uitschrijven van processen;
 • Onderzoek naar mogelijkheden op het gebied van gegevensdeling tussen overheden;
 • Ondersteunende werkzaamheden bij lopende projecten op privacy gebied.

Wat bieden wij?

Voor werkstudenten bieden wij interessant en uitdagend werk voor 1 of 2 dagen per week, naast je studie. Jouw werkplek is bij het RIEC Limburg, gelegen in het Gouvernement aan de Maas. Betaling geschiedt op schaal 8 van de gemeentelijke CAO.

Solliciteren

Ben jij de nieuwsgierige student die wij zoeken? Solliciteer dan uiterlijk 15 september 2024 door een motivatiebrief en je C.V. per e-mail te sturen naar: Brigit Dela Haije, bhj.delahaije@rieclimburg.nl. Startdatum is zo spoedig mogelijk.

Heb je vragen over de functie?

Bij inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Ruud Coenen via telefoonnummer +31(0)6-31989832 of door een e-mail te sturen naar riwh.coenen@rieclimburg.nl.